çok çevrem var çooook !

Bu sabah eskilerden, taaa liseden çok sevdiğim bir arkadaşımla kahvaltıda buluştuk. Oturup düşündüğümde 21 yıl nasıl geçmiş insan inanmak istemiyor... Neyse, konumuz o değil, duygusallaşmayayım :)

Sabah saatlerindeki buluşmamızı neredeyse akşam yemeğine bağlayacaktık ki ikimizin de yapması gereken işleri olduğunu hatırladık. Detaylara girmeyeceğim ama sevgili arkadaşım Türkiye'nin en iyi hizmet veren dalış okulu Nereids Dalış Merkezi nin sahibi. Bu hayatta en çok imrendiğim ve hatta kıskandığım (tabii ki şaka yapıyorum) işlerden birini yapıyor. Yanlış anlaşılmasın sakın, ben dalış okulu var diye imrenmiyorum canım arkadaşıma, Birçoğumuzun hobisi olan ''DALIŞ'' ı keyifle kazanç sağladığı bir işe dönüştürme şansı yakaladığı için imreniyorum.(gördüğünüz gibi masum bir imreniş :))  Tekrar ''neyse'' diyeceğim çünkü konumuz o da değil. 
Çenemiz düştü neler konuştuk neler. O bana bundan sonraki projelerinden, yetişemediği işlerden, 17 yaşındaki kedisinden, geçen yıl aldığı arabasından çok memnun olduğundan bahsetti. Ben de ona, 2014 biterken artan farkındalığımndan, hayallerimden, yapmak istediğim işlerden, kedilerimden bahsettim. Bir ara konu, kendi işini yapma, çevremizin genişliği, şöyle sevilen, böyle popüler insan olma vs ye geldi. Herzaman içimde girişimci ruh olduğunu biliyordum. 5 sene önce anneciğimle kendi mağaza ve atölyemizi kurarken adı üzerinde ''GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI'' na katılmamdan belli :) Bu ülkede kime sorsanız '' ABİ EN GÜZELİ KENDİ İŞİNİ YAPACAKSIN. KİMSENİN AĞIZ KOKUSUNU ÇEKMEZSİN. ÜSTELİK ÇOK DA GENİŞ BİR ÇEVREM VAR. KİMLER NELER YAPIYOR. BEN NEDEN YAPAMIYIM? NEDEN OLMASIN? '' gibi cümleleri duyarsınız. İşte size yaşanmış bir örnek ile en güzel cevap: BU İŞLER ÖYLE ÇEVREYLE OLMUYOR! 

Biz mağazamızı açtığımızda tabii ki o muhteşem çevremize güvenerek açmadık. Tıpkı canım arkadaşımın da çevresi ile işini yürütmediği gibi. Ne oluyor biliyor musunuz sevgili arkadaşlar, o sevgili çevreniz hayırlı olsun diye yanınıza 1 defa uğruyor, 1 defa alışveriş yapıyor bir daha da hiç ses seda yok. Herkes hep çok yoğun hep başka yerlerden ''denk'' geliyor ve alışveriş yapıyor. ''Şurada bi arkadaşımın da mağazası var işyeri var ihtiyacım olan şey onda ise başka yere boşuna para kazandırmıyım ondan alıyım'' demiyor kimse. Tıpkı arkadaşımın akrabasının gidip başka dalış okuluna yazılmış olması veya yine liseden dönem arkadaşlarımızın başka dalış kurslarına gitmiş olması gibi. Nedense birçok kişi de tuhaf bir çekememezlik, hasetlik ya da tanımlayamadığım başka şeyler var. Biz (biz, burada maalesef azınlığı temsil ediyor) ise, arkadaşlarımıza destek olmak için elimizden geleni yaparız. Siz böyle olmayın sevgili arkadaşlar.Dostluk kavramını tam anlamıyla hayatınıza geçirin. İyi yürekli olmak çok kolay, bir deneyin göreceksiniz ki siz verdikçe size neler geliyor..
Ne çevrenizdekiler ''kazanamasın'' diye başka yerlerden ihtiyacınızı karşılayın, ne de ''çevrenize güvenerek'' iş yapın. O çok güvendiğiniz çevreniz, kapınızı bilse çalmadığında üzülmezsiniz böylece. Tek güveneceğiniz sermayeniz KENDİNİZ olun. İnanın o zaman başaramayacağınız hiçbir iş olamaz..

Gerçek dostlar yıldızlar gibidir karanlık çökünce ortaya çıkarlar…

sevgilerimle,

Aslı B. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat hep boşlukları dolduruyor. Yeter ki siz izin verin!

size liste yaptım:)

Bir elim hep yalnız...