kisilik renginizi biliyor musunuz ?

Zevkler ve renkler tartışılmaz! Doğru :) Konu bu iki kelime olunca hayatım boyunca hayretle baktığım insanlar olduğunu hatırladım. Evimizden arabamıza giysilerimizden saçımıza yediklerimizden yaptığımız spora kadar herşey kendi zevkimizi ortaya koyar. Kimileri hayatı hep tek renk hep tekdüze yaşar, kimileri gökkuşağının rengine boyar. Kişiliğinizi boyama imkanınız olsa ne rengi tercih ederdiniz ? Önce kararınızı düşünün sonra da Filiz Aslan'nın yazısını okuyun..Bakalım siz ne renksiniz ?

  • KIRMIZI
  • SARI
  • YEŞİL
  • MAVİ




‘’Dâhil olduğumuz kişilik rengimiz, bir diğerinden daha iyi ya da kötü anlama gelmemektedir. Her kişiliğin kendine has zayıf ve güçlü yanları vardır.
Sevgiyi ifade ediş biçimleri, öncelikli değerleri, çalışma tarzları farklı olabilir. Her kişilikteki insanlar başarılı olabilirler.
Önemli olan kendimizde ve karşımızdaki kişide, kişilik özelliklerinin neler olduğunu bilmek, bize hoş gelmeyen tavırlarının bu özelliklerden kaynaklandığını anlamak, bizim de bazı davranışlarımızın farklı kişilik rengindeki kişilere anormal gelebileceğini düşünülmektir.
Bugün iletişim çatışması olarak da yaşadığımız pek çok sorunun kaynağı, kendimizin ve karşımızdakinin kişilik yapısını bilmiyor olmayışımızdır. Eğer hem kendimizin hem de ilişkide bulunduğumuz insanların kişilik renklerini bilirsek, iletişim kurmamız çok daha kolay olur…
Özellikle iş yaşamında çalışması zor olarak algıladığımız insanlar, bizimle uyuşmayan farklı kişilik özelliklerine sahip insanlardır...’’devamı


Filiz Aslan
Dahi Beyin Blog

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat hep boşlukları dolduruyor. Yeter ki siz izin verin!

size liste yaptım:)

Bir elim hep yalnız...