ne yaparsan yap içine mutlaka mutluluk kat !

Dışarıda hava 2 derece. Olsun, olması gereken de bu zaten. Kış mevsimin ortasındayız. Ancak sokak hayvanlarına ve evsiz insanlara maalesef çok üzülüyorum :( Bizler kadar, bizim 4 patili ev arkadaşlarımız kadar şanslı değiller.. Hayat herkese adil davranmıyor! Monaco Prensesi'de olabilirdim, Suriye'de savaşın ortasında kalan bir kadın da.... Şükür ve teşekkür benim hayatımdan eksik olmayan 2 kelimedir.

Hergün yapmanız gereken en önemli 3 şey :

  • Şükretmek
  • Teşekkür etmek
  • Sabretmek
Yaşam Koçluğu için gittiğim sertifika programında sevgili uzmanımız bize ev ödevi vermişti.. SİZİ MUTLU EDEN 101 ŞEYİ YAZMANIZI İSTİYORUM... İnsan önce ne var ki bunda diyor. Ama masaya oturunca ve 37. maddeye gelince ''ne olabilir ? ne olabilir?'' diye düşünmeye başlıyorsunuz. Aslında hiç düşünmeye gerek yok. Sadece etrafınıza bakın ve görün. Hayatta bizi mutlu edebilecek o kadar fazla şey var ki.. Değil 101 istesek 1001 tane de yazabiliriz. Sizde şimdi oturun ve sizi mutlu eden 101 şeyi yazıya dökün. İnanın bazı şeyleri yazmak farkındalığımızı daha da artırıyor.

Benim ilk yazdığım maddelerden biri de ''Annemin Kurabiyeleri'' idi :) Size o muhteşem mutluluk kurabiyelerimin bizzat uyguladığım (bknz.resim) tarifini veriyorum. Deneyin ve mutlu edin kendinizi !!

Malzemeler :

- 1 yumurta
- Alabildiği kadar un ( hamurun çok katı olmaması lazım - klasik ''kulak memesi'' kıvamı :) -
- 1/2 paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı yoğurt 
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket karbonat
- 1 paket vanilya

Yapılışı :

Yumuşak margarin ile elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Karbonat ve kabartma tozu sona kalacak şekilde diğer malzemeleri ekleyerek katı olmayacak şekilde hamurunuzu iyice yoğurun. Avucunuzda yuvarlayacağınız hamur parçalarının tek tarafını toz şekere hafifçe batırıp, 200 derecede 15 dk ısıtılmış fırına yerleştirin. Fırına tepsiyi yerleştirdikten sonra dereceyi 170 e indirin. Pişme süresi 25-30 dk. Şimdiden afiyet olsun :) 

Diğer tarifler için Nefis Yemek Tarifleri  

Sevgilerimle,

Aslı B. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat hep boşlukları dolduruyor. Yeter ki siz izin verin!

size liste yaptım:)

Bir elim hep yalnız...