takdir edilmeyi kim istemez ?

16 yıllık iş hayatım boyunca hiçbir zaman devlet memuru olmayı düşünmedim. Bu konuda ve inanın sadece bu konuda babama benzemişim :) Hep daha aktif işlerde bulunmayı tercih ettim. Kariyer hayatım boyunca da kendime katacağım birşeyler olmadığında mevcut işimden düşünmeden ayrıldığımı ve herzaman da kalbimin sesini dinlediğimi itiraf etmeliyim. Bu kısım örnek alınacak bir şey mi.. Tartışılır! Ama ben herzaman kararlarımdan memnun oldum ve asla pişman olmadım. İş görüşmesi için gelen yeni mezun gencecik arkadaşlara tavsiyem
''mutlaka sevdiğiniz işi yapın ve asla hiçbir işe geçici gözüyle bakmayın'' olmuştur. Ne yapıyorsanız hakkını vererek yapmalısınız. 

Dedim ya hep mutlu olduğum işi yapmayı ve huzurlu olduğum ortamda çalışmayı istemiş ve seçmişimdir. Ancaaaak kazın ayağı o kadar da dekoratif değil :) Mutlu mesut ve severek yaptığım işin mutlaka da bir işvereni oldu tabii ki. Hepiniz bilirsiniz ki patronlar hiçbir zaman yapılan işten tatmin olmazlar, hep daha fazlasını isterler ve sonunda da ''bu senin görevin zaten'' diyerek konuyu kapatırlar. Oysa benim herzaman kavgam takdir edilmek adına olmuştur. Teşekkür etmeniz gereken yerde etmeli, sıvazlanması gereken omuzu küstürmemelisiniz. Yapılan bir istatistik sonucunda Türk insanın kazandığı bir başarının ardından istediği şeyin para, prim, ödül vs değil; en çok takdir edilme arzusu olduğu ortaya çıkmıştır. Durum böyle olunca da ''zaten senin görevin bu'' diyen patron zihniyeti elindeki başarılı yöneticileri de kaçırarak (örnek: BEN!) en ucuza işini görecek, günü kurtaracak, idealleri olmayan, iş ahlakı duruma göre değişen ve ağzından bal değil yağ damlayan kişilerle çalışmak durumunda kalır. Bu da onun seçimi! Kimseyi değiştiremeyeceğimi çok acı tecrübelerle öğrendim. Öyle bir çabam da yok..Belki sizler kendinizi değiştirebilirsiniz diye yazıyorum tüm bunları. Siz takdir edilmeyi seviyorsanız, herkes seviyordur. O zaman hayatınızda takdire gerek herkesin sırtını sıvazlayın. Motivasyon için uygulanacak bedava yol : ELİNE SAĞLIK.. demektir.

Sevgilerimle,,

Aslı B. 

Yorumlar

  1. Doğru söylüyorsunuz. Çocuklarına sevgisini gösteremeyen ebeveynler vardır ya şımarmasınlar diye. İş dünyasında da takdir etmek böyle görülüyor galiba :) İnsanların görevi olması, o işin iyi yapıldığında takdir edilmemesinin gerektirmez. Büyük hata ediyorlar. Marifet iltifata tabi olmalıdır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hayat hep boşlukları dolduruyor. Yeter ki siz izin verin!

size liste yaptım:)

Bir elim hep yalnız...